2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
De beste plek om een weekend in Italië door te brengen

De beste plek om een weekend in Italië door te brengen

[Gastbijdrage] Ben jij ook zo iemand die met de handen in het haar zit van zodra het november is? Het is dan namelijk weer die tijd van het jaar: je moet kerstcadeaus kopen. We weten het allemaal: het is niet altijd makkelijk om een leuk cadeau te vinden voor jouw vrienden en familie. Kledij? Parfum? Een etentje? Het is allemaal zo cliché om cadeau te geven. Wil je eens echt uitpakken dit jaar, geef dan eens een weekendje Italië cadeau. Naar onze mening is een weekendje weg een van de beste kerstcadeaus die er bestaan! Een weekendje Italië is dan ook de ideale gelegenheid om even aan de drukte te ontsnappen. Een lekker wijntje in de hand, een overheerlijke pizza en de warme Italiaanse zon op je hoofd… Kortom: genieten van la dolce vita! In dit artikel geven we jou enkele tips om een geweldig weekend Italië samen te stellen.

La dolce vita La dolce vita in Rome: waarom deze stad bezoeken?

De ideale stad in Italië om een weekendje door te brengen, is Rome. Rome is de hoofdstad van het land en ademt cultuur en romantiek. De geschiedenis van Rome is werkelijk verbluffend. Ooit was deze stad namelijk het middelpunt van het reusachtige Romeinse Rijk. In geen enkele andere Europese stad zijn er nog zoveel authentieke bouwwerken te vinden als hier. Je zal vast en zeker stil worden van de schoonheid van de eeuwenoude tempels, triomfbogen en beelden. De combinatie van cultuur met een aangenaam klimaat en het allerlekkerste eten, maken van Rome the place to be! Een weekendje Rome is dan ook een van de beste kerstcadeaus om te geven aan je partner of je ouders.

Rome Hoe geraak ik in Rome?

Wil je zo kort mogelijk onderweg zijn, neem dan het vliegtuig. Je staat al na twee uurtjes vliegen op een van de twee luchthavens van Rome. In de zomermaanden zijn de vliegtickets duurder dan in de lente, herfst of winter. Hou hier dus rekening mee als je een bepaald budget in gedachten hebt voor het weekendje weg.

Weekend in Italië en Rome 48 uur in Rome: wat te doen?

Twee dagen is zeker voldoende om het grootste deel van Rome te verkennen. Dat komt omdat heel wat bezienswaardigheden vrij dicht bij elkaar liggen. Je kan dus makkelijk doorheen de stad slenteren en volop de cultuur opsnuiven. Enkele zaken die je zeker moet bezoeken zijn:

Op de zaterdag van je weekend in Italië

Het beste is als je de eerste dag een stadswandeling maakt. Bezoek ’s ochtends vroeg de Trevifontein, dan zijn er nog niet zoveel toeristen. Wandel daarna verder via de Spaanse trappen richting het Colosseum en het Forum Romanum. Met een combiticket kun je ze allebei bezoeken. Deze twee bezienswaardigheden dompelen je onder in het rijke verleden van de stad. Probeer als lunch zeker eens een huisgemaakte pizza in een van de vele pizzabakkerijen in de stad. In de namiddag kan je de wijk Trastevere verkennen: deze kunstzinnige wijk aan de overkant van de Tiber is supergezellig ’s avonds. Geniet van een heerlijke pasta en een glaasje wijn om de dag mee af te sluiten!

Op de zondag

Bezoek de volgende dag Vaticaanstad. Dit kleine landje is de thuis van de paus. Laat je verbazen door de schoonheid van de Sint-Pietersbasiliek, de kunst in de Vaticaanse musea en de rust in de Vaticaanse tuinen. Lees nog meer over de bezienswaardigheden in Rome.

Weekend in Italië geslaagd

Na deze twee wonderlijke dagen is het tijd om opgeladen terug naar huis te keren. Wedden dat het weekendje Rome een schot in de roos was?  

Bekijk hier meer weekendjes weg >>

[ Foto en tekst Weekend in Italië :] Met dank aan Bongo onderdeel van Smartbox Group. 

28-09-2022

Tags: Weekend in Italië Rome Bestemming

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl