2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Reis door Peru langs deze 5 bijzondere plekken

Reis door Peru langs deze 5 bijzondere plekken

[Gastbijdrage] Peru is het land van de grote verhalen, waar zo een 500 jaar geleden het Inca volk aan de macht was. Tijdens de Spaanse verovering in 1528 werden de inheemse Inca’s weggejaagd en kwamen de Spanjaarden aan de macht. Tegenwoordig is Peru een land waar jaarlijks miljoenen toeristen op af komen. Niet zo gek, aangezien het land een rijke geschiedenis heeft, een eigen cultuur kent en een van de meest bio-diverse landen ter wereld is. Genoeg redenen dus om een reis door Peru te maken.

5 Topbestemmingen voor je reis door Peru

Sommigen kiezen ervoor om 2 tot 3 weken te reizen door Peru, maar eigenlijk is dit veel te kort om de pracht van het land te ontdekken. Je kan maanden door Peru reizen en nog steeds versteld staan van alles wat het land te bieden heeft. In ieder geval zijn hieronder 5 plekken in Peru benoemd die geen enkele reiziger mag missen, ongeacht hoelang hij of zij door Peru reist.

Machu Picchu Peru 1. Machu Picchu

machu picchu view

Iedereen die zich wel eens verdiept heeft in Peru weet dat het absolute hoogtepunt van het land een bezoek aan Machu Picchu is. Machu Picchu is een eeuwenoude Inca stad dat in 1911 is herontdekt. Hedendaags trekken jaarlijks honderdduizenden toeristen naar deze magische plek om de mythe waar te nemen. Ook is Machu Picchu verkozen tot 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen. Om Machu Picchu te bezoeken zal je met de trein moeten afreizen naar het kleine dorpje Aguas Calientes of een meerdaagse trekking moeten volgen vanaf Cusco.

Titicacameer reis door Peru 2. Titicacameer 

Titicacameer boot

Een andere magische plek tijdens je reis door Peru, die volgens de Inca’s enorm belangrijk was: het Titicacameer. Volgens de legende is de zonnegod ontstaan vanuit dit meer en zorgde deze god voor licht op aarde. Tot op de dag van vandaag gelooft de inheemse bevolking in deze legende. Het Titicacameer is het hoogst gelegen meer op aarde (3800 meter boven zeespiegel) en het grootste meer van Zuid Amerika. In totaal zijn er 41 eilanden op het Titicacameer, waarvan een aantal bewoond zijn. Hedendaags zijn er verschillende tours op het Titicacameer waar toeristen over de hele wereld op af komen. 

Colca Canyon  3. Colca Canyon 

Colca Canyon in Peru

In het zuiden van Peru, nabij de witte stad Arequipa is het mogelijk om een van de diepste kloven ter wereld te bezichtigen: de Colca Canyon. De diepste gelegen punt in de canyon is de Cotahuasi Kloof op een diepte van 3500 meter. Vanuit Arequipa is het mogelijk om met een dagtrip of meerdaagse tour de Colca Canyon te bezoeken. Tijdens je hike door de canyon zie je prachtige natuur landschappen, kleine dorpjes en met een beetje geluk Andescondors. Dit zijn de grootste vogels ter wereld, waarvan de Colca Canyon hun territorium is. Een unieke ervaring die je nooit zal vergeten.

Cusco in Peru 4. Reis door Peru via Cusco 

kathedraal cusco

Cusco is de oude hoofdstad van het Incarijk en tegenwoordig de plaats waar de meeste tours vanuit plaatsvinden. Tijdens een wandeling door de stad zal je opmerken dat er geen hoogbouw te zien is, en dat de straatjes aanvoelen als een middeleeuwse stad. Deze historische stad is gelegen tussen de bergtoppen van het Andesgebergte op zo een 3300 meter hoogte. Wees je er dan ook bewust van dat je niet te hard van stapel loopt en rustig went aan de hoogte. Vanuit Cusco gaan dagelijks vele tours naar bijzondere bezienswaardigheden. Zo kan je vanuit Cusco Machu Picchu bezoeken, maar ook attracties als de Rainbow Mountain, Sacred Valley en Humantay Lake. 

Huacachina oase 5. Huacachina 

Huacachina

Als laatste in dit rijtje bespreken we het kleine oase dorpje Huacachina. Gelegen op zo een 4 uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Lima vind je het stadje Ica. Vanuit Ica pak je de taxi die je in 10 minuten naar Huacachina rijdt. Huacachina is een piepklein dorpje midden in de Peruviaanse woestijn met een oase in het midden. Het is een attractie onder toeristen door de mogelijkheid tot sandboarden en het deelnemen aan een buggy tour. Backpackers komen massaal af naar deze plek en het dorpje is er dan ook op ingericht. Er zijn een aantal hostels waar veel gefeest wordt en een aantal gezellige restaurants. Verder wonen er zo een 50 lokalen, waardoor Huacachina echt gezien wordt als toeristenpleister.

Bekijk ook deze bestemmingen >>

 

Gastauteur en hoofdvisual Reis door Peru : Met speciale dank aan Mike van ReisnaarPeru
Overige visuals via Pexels:

03-07-2022

Tags: Reis door Peru

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl