2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Met de auto op vakantie? Dit moet je weten

Met de auto op vakantie? Dit moet je weten

Gebruik je als vervoer de auto om op vakantie te gaan? Dan zijn er een paar extra dingen waar je rekening mee moet houden. Een auto is natuurlijk wel een van de fijnste keuzes om op vakantie mee te gaan, doordat je zelf overal naar toe kunt rijden. Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer in Nederland of in het buitenland. Wel is het handig om te kijken wat je eindbestemming is. Niet alleen de reis er naar toe, maar ook de accommodatie bepaalt wat je allemaal nog mee moet nemen. Dit is wat je moet weten als je met de auto op vakantie gaat.

reisvoorbereiding Voorbereiden op de reis

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten met de auto, is de benzine. Vertrek met een volle tank (om in ieder geval een voordeligere pomp te bereiken net over de grens) en probeer alvast inzicht te krijgen waar eventuele overige benzinepompen onderweg kunnen verschijnen. Daar zijn ook handige apps en navigatiesystemen voor. Zo voorkom je dat je met een lege tank komt te staan. In Nederland zou het nog niet zo’n groot probleem zijn, maar in het buitenland kan het moeilijker zijn om een oplossing te kunnen bedenken.

benzine checken

Verzamel alle papieren en documenten die je nodig hebt, en leg ze in de auto op een plek waar je gemakkelijk bij kunt. Laat voordat je vertrekt nog even de auto controleren, om vervelende verrassingen te voorkomen.

brandstofkosten Bespaar op je brandstofkosten

De hoge kosten aan de pomp zijn naast het milieueffect genoeg reden om het zuinig aan te doen. Besparen op je brandstof doe je door de dakkoffer en caravan thuis te laten, maar ja, dat kan dan wel lastig worden wellicht. Voor iedereen haalbaar is de juiste bandenspanning, een lagere snelheid (100 km/u) en rijden met dichte ramen en ook niet met een open dak. Rustig rijgedrag helpt ook net als je motor uitzetten in de stilstaande file na 20 seconden. Beperk tot slot het gebruik van de airco. Tja, voor  brandstof besparen moet je wat over hebben...

eindbestemming Weet wat de eindbestemming is

Als je in Nederland op vakantie gaat, dan is er altijd wel een winkel in de buurt waar je gemakkelijk de laatste dingen zou kunnen halen, mocht je iets vergeten. Wel is het belangrijk om na te denken over wat de accommodatie is, zowel in Nederland als in het buitenland. Het klinkt als een open deur maar mocht je in een hotel verblijven, dan hoef je je meestal alleen zorgen te maken over kleding en eventueel het eten.

noodvoorraad autoreis

Ga je naar een camping of een apart huisje, dan is het vaak nodig om extra spullen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan extra toiletpapier, theedoeken en servies.

vermaak onderweg Het vermaak onderweg

Ga je op vakantie in het buitenland, dan kan het soms zijn dat je wel lang in de auto moet zitten. Weet wanneer je pauze moet houden en eventueel moet wisselen met een ander met het rijden. Zijn er meerdere mensen in de auto, en je gaat naar een plek waar je zelf nog een hoop voor mee moest nemen, dan wordt het vaak achterin wel krap. Probeer daarom onderweg een paar keer te stoppen om de benen te kunnen strekken en neem voor de reis ook nog wat extra mee.

reisapparatuur auto

Dit gaat om snacks, maar ook bijvoorbeeld boeken of elektronica. Zo kan iedereen zich vermaken en wordt de rit een stuk vrolijker.

verschillende activiteiten Hou rekening met verschillende activiteiten

Met de auto overal naar toe is enorm fijn, maar het kan soms ook voorkomen dat er tijdens de vakantie activiteiten worden gepland die zonder auto zijn. Hier moet je niet alleen de juiste kleding en schoenen voor ingepakt hebben, maar het kan ook wat zwaardere bagage betekenen. Een kleinere overnachtingstas voorkomt dat je alle overhoop moet gooien in de kofferbak. Mensen die vaak naar Frankrijk gaan en in de natuur zitten, nemen soms hun fietsen mee om daar rond te toeren.

fietsen mee op auto

Is dit ook iets wat jullie van plan zijn, dan is het goed om ervoor te zorgen dat de fietsen goed vast zitten aan de auto. Hou er rekening mee dat de lading redelijk zwaar is, waardoor de reistijd langer wordt.

andere auto op vakantie Verschillende activiteiten om te reizen

Zie je een reis met de auto toch niet helemaal zitten, kijk dan naar andere mogelijkheden. Een van de meest voorkomende vervoersmiddelen voor vakantie is het vliegtuig. Dit is natuurlijk niet het enige. Het is ook mogelijk om een volledige fietsvakantie te doen, met de bus op reis te gaan of misschien is het een idee om met de boot te gaan. Wel moet je bij al deze vervoersmiddelen extra opletten naar wat je mee moet nemen en wat er maximaal mee mag.

Meer over reisvervoer >>

Foto's Met de auto op vakantie via Pexels:

25-08-2023

Tags: Met de auto op vakantie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl