2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
De leukste uitstapjes in Limburg met het gezin

De leukste uitstapjes in Limburg met het gezin

In ons overwegend vlakke Nederland zijn we natuurlijk extra trots op onze provincie Limburg. Jawel, want daardoor kunnen we in eigen land genieten van glooiende heuvels, schilderachtige valleien, wijngaarden, grotten en middeleeuwse stadjes. Een ideale mix voor diverse gezinsuitstapjes. Tijdens minimaal een midweek of lang weekend weg ontdek je in ieder geval de Limburgse highlights. Grenzend aan Duitsland en België met Maastricht als hoofdstad, is Limburg een beetje een verborgen juweeltje met net zoveel cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen als pretparken, dierentuinen en speeltuinen. Bekijk hier de leukste uitstapjes in Limburg en net over de grens met België, geschikt voor het gezin en eigenlijk de hele familie. Voor het gemak bevelen we ook enkele vakantieparken in Limburg aan.

Drielandenpunt Drielandenpunt

Wat spannend om te kunnen zeggen dat je in drie landen tegelijk hebt gestaan! Drielandenpunt is het punt waar Nederland, Duitsland en België elkaar ontmoeten. Drielandenpunt is een geweldig dagje uit met de kinderen. Je kunt je laten fotograferen naast de vlaggen van de 3 landen, genieten van een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren, het hoogste punt van Nederland, de enorme speeltuin verkennen en natuurlijk veel plezier beleven aan het verdwalen in het enorme doolhof!

Er zijn heerlijke eet- en drinkgelegenheden en het is gemakkelijk om de hele dag te genieten van de prachtige omgeving en de kinderen te zien spelen! Er zijn ook enkele goed begaanbare gezinswandelingen. Dit gebied is omgeven door heuvels en bossen en het voelt echt aan als een uniek stukje land.

Gaia Zoo Gaia Zoo en DinoDome

rendieren gaia zoo uitje"De mooiste dierentuin van Nederland" zoals hij wel wordt genoemd, ligt in een prachtige omgeving. GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dieren en natuur. Met meer dan 150 verschillende diersoorten kan je hier oog in oog komen te staan met de machtige gorilla's, de prachtige giraffen, rendieren en de leeuwen en neushoorns. Heel makkelijk is de route over prachtige groene, slingerende paden met bordjes waarbij je geen dier zult missen. Of je maakt gebruik van een speciale app met veel extra informatie. Maak zo een reis rond de wereld, door regenwouden en over savannen, en ontdek onderweg alle verschillende diersoorten.

GaiaZOO biedt ook een indrukwekkend speelparadijs voor kinderen met speeltuinen, een kinderboerderij. Het park biedt alle gelegenheid voor koffie, gebak en een gezonde lunch op mooie terrassen. Pak ook Europa's grootste overdekte speelpark mee met dinosaurusthema, DinoDome van maar liefst 2500 m2.

Toverland Toverland

Toverland, tussen Venlo en Deurne, is weliswaar een van de minder bekende themaparken in Nederland, maar het is hard op weg een topattractie te worden! Het is dan ook een van de leukste uitstapjes in Limburg. Het is onlangs enorm uitgebreid en biedt een geweldig dagje uit met meer dan 35 attracties en shows voor alle leeftijden, ook met Halloween. Het hoofdthema van Toverland is magie en de gasten worden meegenomen op een mystieke ontdekkingsreis door verschillende themagebieden. Toverland is prachtig aangelegd en heeft een goede selectie van binnen- en buitenattracties, waaronder wildwaterbaan, een bobslee en een enorme binnenspeeltuin en achtbaan waar kinderen vanaf 90 cm lengte onder begeleiding in kunnen! De waaghalzen kunnen Troy, de hoogste en snelste achtbaan van het land, trotseren of met een snelheid van maar liefst 90 km per uur door de lucht vliegen in de mythische vogel Fenix!

Sprookjesbos Sprookjesbos

beleef limburg

In het betoverende Valkenburg ligt het Sprookjesbos, een eigenzinnig attractiepark voor jonge kinderen, gebaseerd op sprookjes en magie. Dit is een speelparadijs van 3 hectare met binnen- en buitenattracties waar kinderen de sprookjesfiguren en hun huizen en kastelen kunnen ontdekken, zich kunnen uitleven in de speeltuinen, het piratenschip, de draaimolen en nog veel meer.

Na een paar uur plezier in het Sprookjesbos kan je het oude centrum van Valkenburg verkennen met zijn grotten, kasteelruïnes, restaurants en cafés. Voor gezinnen die in de winter Valkenburg bezoeken, is er een van de meest indrukwekkende kerstmarkten in Europa, wanneer Valkenburg verandert in een "Kerststad" en de grotten gevuld zijn met kerstmarkten.

 

Dierenpark Overloon Dierenpark Overloon

stokstaartjes

Zooparc Overloon, net boven Venray, is een kleine en overzichtelijke dierentuin met een verscheidenheid aan vogels en dieren, waaronder giraffen, panda's, kangoeroes en emoes, waar je in korte tijd veel kunt zien. Het is perfect voor jonge kinderen die over het pad kunnen lopen en een goed beeld krijgen van de dieren in de verblijven en van heel dichtbij.

Dit is een fantastische plek om een halve dag door te brengen en af te sluiten met een spel in de grote speeltuin en een lunch in de cafetaria. Perfect dus voor de kleine ontdekkingsreizigers!

Bokrijk Bokrijk: de grootste speeltuin van Vlaanderen

Net over de grens, ten westen van het Nationaal Park Hoge Kempen, ligt het grootste openluchtmuseum van België. Bokrijk ligt in een prachtig bosgebied en heeft een prachtige wereld opgebouwd die België in vroeger tijden voorstelt met traditionele gebouwen, een windmolen en veel open ruimte om te spelen. Kinderen kunnen zien hoe gezinnen honderd jaar geleden leefden, luisteren naar spannende verhalen, spelletjes spelen en deelnemen aan de workshops.

Bokrijk combineert natuur en cultuur en dit is daarmee een educatief bezoek waar kinderen creatief kunnen zijn en leren over het verleden, maar waar ze ook veel plezier kunnen beleven in de enorme speeltuin en de natuur kunnen verkennen. De speeltuin heeft verschillende gebieden voor verschillende leeftijden waaronder een echte peuterstad, minicars en minigolf. Kinderen kunnen ook een ritje maken met een paard en wagen en spelen op de touwschommels op de hindernisbaan.

vakantieparken Overnachten voor alle leukste uitstapjes in Limburg

Naast diverse hotels, campings en B&B's is een onbezorgd verblijf voor alle leeftijden het beste gegarandeerd in een van de vakantieparken. Er zijn enkele uitstekende peuter-, kind- en gezinsvriendelijke vakantieparken in Limburg met ruime huisjes. Deze parken bieden voor een vakantie in eigen land veelal ook leuke kinderthema's, speelgoed, spelletjes, kindermeubilair en niet te vergeten een leuk animatieteam.

fort sint pieter

De website van Parkvakanties geeft maar liefst 42 vakantieparken in Limburg waarvan er zelfs 37 als kindvriendelijk worden bestempeld. Vanuit elke park kan je eigenlijk makkelijk de leukste uitstapjes in Limburg maken.

Toppers zijn de kindvriendelijke parken Landal De Lommerbergen en Het Heijderbos van Center Parcs en Landal De Lommerbergen met elk een subtropisch zwemparadijs. Wat rustiger gelegen is Maaspark Boschmolenplas bij Heel waar je ook kunt tennissen, zwemmen en jeu de boulen. Ook de buitenspeeltuin ontbreekt niet. Bij Landalpark Hoog Vaals vind je weer heerlijke bungalows met alle denkbare faciliteiten. Het is net wat je zoekt.

Ga je voor deze leukste uitstapjes in Limburg?

mergelrijkHebben we je verleid om te ervaren wat Limburg te bieden heeft? En dan te bedenken dat we het nog niet eens hebben gehad over het beklimmen van de kerktoren van de De Sint-Janskerk aan het Vrijthof in Maastricht.

Of wat dacht je van een van deze MTB routes Nederland? Of ga voor een bijzondere wandeling vanaf het hooggelegen Fort Sint Pieter op de Sint-Pietersberg langs en door de groeve De Mergelhoof! Daar ligt ook het eind- of startpunt van het bekende Pieterpad voor de sportiefste gezinnen.

 

 

pieterpad

Laat je inspireren voor meer geschikte uitjes via de Categorie Bestemmingen >>

[ Foto's Leukste uitstapjes in Limburg :] door en van redactie © ZoReisJe.nl

 

01-11-2022

Tags: Leukste uitstapjes in Limburg Accommodaties Bestemmingen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl