Zo reis je goed voorbereid met het vliegtuig
Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan zijn daar een paar regels aan verbonden. Dit kan gaan over het inchecken, de bagage die je mee mag nemen en wat je allemaal aan boord zou kunnen doen. Een van de belangrijkste dingen is toch wel wat er allemaal in je handbagage zou mogen. Er gelden namelijk verschillende regels met betrekking tot voorwerpen en vloeistoffen. Hieronder is er beschreven wat je wel en niet mee zou mogen nemen in het vliegtuig, en andere handige tips om van een leuke vakantie te genieten.
Wat mag er niet mee in je handbagage?
Er zijn een aantal dingen die je niet mee mag nemen in je (nieuwe?) handbagage. Vaak geldt dit ook gelijk voor je reguliere bagage. Vloeistoffen mogen onder strenge voorwaarden wel mee in je handbagage, maar dat mag maximaal 100 milliliter zijn. Ook mag het niet in dichte verpakkingen, alleen in doorzichtige flesjes of zakjes. Babyvoeding en medicijnen zijn natuurlijk wel uitzonderingen, deze mogen mee in het vliegtuig.
Op Schiphol is het nog mogelijk om artikelen te kopen. Deze mogen wel mee in het vliegtuig, alleen na bewijs dat het op Schiphol is gekocht. Wel moet op het bewijs of bonnetje staan dat het op diezelfde dag gekocht is.
Welke voorwerpen zijn verboden?
Vuurwapens zijn natuurlijk verboden, maar ook alles wat er op lijkt is ook niet toegestaan in het vliegtuig. Ook een speelgoedpistool is dus niet toegestaan, als deze bijna niet te onderscheiden is van een echt vuurwapen. Andere voorwerpen die schade aan kunnen brengen, bijvoorbeeld scherpe objecten of juist stompe oppervlaktes mogen niet mee aan boord. Wat ook onder deze voorwerpen valt, zijn verdovingsapparaten. Of deze nou voor het werk is, maakt niet uit. Wel is het mogelijk om tegen betaling de spullen te verzenden naar de eindbestemming, als je deze echt nodig hebt en daar een bewijs voor hebt. Uiteraard mogen explosieven en stoffen die brandgevaarlijk zijn ook niet mee in het vliegtuig.
Voorwerpen die wel in het vliegtuig mogen
Zoals al eerder genoemd, mogen vloeistoffen onder bepaalde voorwaarden mee in het vliegtuig. Hieronder vallen douche-gels, shampoo en tandpasta. In je handbagage mogen ook voorwerpen zoals een nagelvijltje, een pincet of een schaar mee. Deze mogen maximaal zes centimeter zijn. Dit is ook in verband met de veiligheid.
Om jezelf te vermaken tijdens de reis zijn bepaalde elektronische voorwerpen ook toegestaan. Hieronder vallen bijvoorbeeld een camera, laptop en tablets. Mobiele telefoons zijn ook toegestaan. Hoe groot en zwaar jouw handbagage precies mag zijn, is per maatschappij anders. Het is slim om van te voren te kijken naar wat er mogelijk is.
Hoe zit het met huisdieren?
Jouw kleine of grote vriend is met vakantie vaak een probleem. Soms moet je een oppas regelen, maar het is goed om te weten dat jouw huisdier met bepaalde luchtvaartmaatschappijen makkelijk mee mag. Wel moet het dier aan bepaalde voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld de grootte of het gewicht. Hier zijn verschillende regels voor. Ook komt het soms voor dat het dier voor vertrek in quarantaine moet. Dit is om ziektes te voorkomen. Soms gaat het om maar een korte periode in quarantaine, het is echter ook mogelijk dat het dier in langere quarantaine moet. Dit ligt aan de bestemming van de vakantie, welk land het is en welke ziektes er zouden kunnen zijn.
Nog belangrijk om aan te denken
Nu heb je een idee over wat je allemaal wel en niet kunt meenemen in het vliegtuig. Maar voordat je vertrekt is het een goed idee om nog eens alles door te nemen, en natuurlijk om al jouw papieren goed klaar te leggen:
- de vliegtickets
- eventueel jouw rijbewijs
- paspoort of identiteitsbewijs
- een mondkapje voor in het vliegtuig en op het vliegveld na de security (afhankelijk van actuele maatregelen).
Het is slim om dit allemaal ook bij je handbagage te doen, zodat je alles bij de hand hebt en snel door de douane heen kan gaan.
Inchecken omzeilen
Vlieg je met Transavia of Corendon en wil je de lange incheckrijen op Schiphol omzeilen? Tegenwoordig bestaan er dienstverlening die je bagage tilt en, nog belangrijker, voor je incheckt zodat jij met een rustige start toch sneller op vakantie kan. Zo haal je de incheckbalie gewoon naar je voordeur met Luggo. Zij zorgen dat een FedEx-koerier je bagage ophaalt, ter plekke incheckt en deze voor je naar Schiphol brengt. Dat is nog eens reizen 5.0! Het tarief: bij twee standaard koffers vanaf euro 35. Dit hangt wel af van de afstand tot Schiphol. Voor elke extra koffer komt er ca. een 10 euro bij.
Lees hier welke spullen je ook nog mee kunt nemen op reis.
Foto Goed voorbereid met het vliegtuig van JESHOOTS.com via Pexels.
09-08-2022 Deel