2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Fietsen met kinderen? Top 10 fietsaccessoires

Fietsen met kinderen? Top 10 fietsaccessoires

[Gastbijdrage] Houden jullie er als gezin van om samen geregeld jullie elektrische fietsen of mountainbike te pakken voor een leuk toertochtje? Dan ben je niet de enige. Als je er geregeld samen met jullie elektrische fietsen of jullie mountainbike op uit gaat, moet je wel genoeg spullen en accessoires meenemen. Zeker als je ook je kinderen meeneemt. Maar wat precies? Wat mag je niet vergeten als je met je kids een eind gaat fietsen?

De top 10 fietsaccessoires

Deze top 10 bevat alle accessoires die je bij je hoort te hebben:

bandenplakset 1. Een bandenplakset

Als jullie een fietstocht gaan maken met elektrische fietsen of mountainbikes, is het belangrijk om een bandenplakset mee te nemen. Mocht een van de deelnemers onverhoopt een lekke band krijgen, dan kun je die daar en op dat moment plakken en daarna de fietstoer vervolgen.

proviand voor onderweg 2. Genoeg proviand voor onderweg

Zeker bij wat langere fietstochten is het verstandig om voor iedereen voldoende eten en drinken bij de hand te hebben. Dit kun je natuurlijk ook onderweg kopen, maar als je zelf bidons met water en wat versnaperingen meeneemt, spaar je flink wat geld uit.

Contant geld 3. Contant geld en/of een pinpas

Neem voor de zekerheid wat contant geld mee, of een pinpas. Mocht je onderweg door een leuk plaatsje komen met toffe winkeltjes of gezellige terrasjes, dan kun je altijd iets kopen wat je leuk of lekker vindt. Verras bijvoorbeeld je kinderen met een bezoek aan een pannenkoekrestaurant of een ijswinkel, ter afsluiting van jullie fietstocht.

draagbare bandenpomp 4. Een draagbare bandenpomp

Naast een bandenplakset als accessoire is het ook slim om als fietsuitrusting een kleine, draagbare bandenpomp mee te nemen. Ideaal voor als een van de fietsbanden te zacht blijkt te zijn!

navigatiesysteem 5. Een fietscomputer met navigatiesysteem

Het is ideaal als een (of meer) van de fietsers een fietscomputer met navigatiesysteem heeft. Zo kun je de weg niet kwijtraken. Met name op  onbekend terrein is dit handig. Verder kun je met een goede fietscomputer je (gemiddelde) snelheid meten, evenals natuurlijk de afgelegd afstand.

fietsmand 6. Een fietsmand of fietskrat

Heeft jouw fiets een fietstas op de bagagedrager? Dan is het handig als je voorop een fietsmand of een fietskrat hebt. Hierin kun je van alles bewaren, zoals proviand, je smartphone en eventueel een paraplu of regenkleding.

fietsmand 7. Een smartphone

Als je onderweg bereikbaar wilt zijn of in noodsituaties contact met anderen wilt kunnen zoeken, is een smartphone tegenwoordig onmisbaar. Zorg er wel voor dat het toestel volledig opgeladen is bij vertrek en neem een oplader mee.

Fietshelmen voor de kinderen 8. Fietshelmen voor de kinderen

We raden verder aan om de (aller)kleinsten een fietshelm op te doen. Tegenwoordig zit een fietsongeluk namelijk in een klein hoekje.

goed hangslot 9. Een goed hangslot

Heb je plannen om onderweg een (korte) pitstop te maken, bijvoorbeeld om te gaan winkelen in een leuk stadje? Zorg dan dat je een goed hangslot meeneemt. Eentje is vaak te weinig als je met meerdere personen bent, dus neem voldoende fietssloten mee!

fietsverlichting 10. Betrouwbare fietsverlichting

Ten slotte is goed, betrouwbare fietsverlichting onmisbaar. Vooral als je 's avonds of in het najaar gaat toeren, is een goede fietslamp cruciaal voor de veiligheid onderweg.

Fietsaccessoires compleet?

Heel goed en verstandig! Meer tips voor je fietsreis of fietstour vind je via de Categorie Reistips >>

[ Gastauteur :] Upway
[ Foto Fietsaccessoires :] door Darcy Lawrey via Pexels.

29-09-2022

Tags: Fietsaccessoires Reistips

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl