2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
De leukste reisbestemmingen in Europa

De leukste reisbestemmingen in Europa

Wil je binnenkort op reis en zoek je nog een geschikte bestemming? Voor een geslaagde vakantie hoef je helemaal niet ver te reizen. Europa is rijk aan gezellige steden, historie en cultuur. Of je nu met je gezin op vakantie gaat, met vrienden op citytrip wilt of in je eentje een reis wilt maken, in Europa zijn ontzettend veel aantrekkelijke plekken te ontdekken. Dit zijn dan ook de leukste reisbestemmingen in Europa, die je zeker gezien moet hebben.

Zweedse natuur Ontdek de natuur in Zweden

Als je van natuur houdt, is Zweden een echte aanrader. In Zweden vind je vele bossen, watervallen en groene landschappen. Ook kent Zweden vele campings, leuke steden en vriendelijke mensen. ‘s Winters vind je er veel sneeuw, terwijl het zomers lekker weer is, maar niet bloedheet.

zweden europa

 

Door de natuurlijke gebieden en kindvriendelijke campings is Zweden een ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Als je geluk hebt kun je in de winter zelfs het noorderlicht bewonderen! Wil je graag ook leuke steden bezoeken, dan zijn Stockholm, Göteborg of Malmö zeker een bezoekje waard.

Griekse zon Genieten van de zon in Griekenland

Wil je graag van de zon en het strand genieten, dan is Griekenland de juiste keus. Griekenland kent vele eilanden met elk weer hun eigen karakteristieken. Op Zakynthos vind je prachtige stranden met helderblauw water, waar je geweldig in kunt snorkelen. Ook het Shipwreck moet je hier zeker gezien hebben.

griekenland reisbestemming

Andere eilanden met mooie stranden en gezellige dorpjes zijn Santorini, Kreta en Lefkas. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om meerdere eilanden in je vakantie te bezoeken. Wil je liever op het vasteland blijven, overweeg dan eens de authentieke steden Athene of Thessaloniki te bezoeken.

voordelig Tjechië Tsjechië, reizen met een budget

Reizen hoeft niet altijd veel geld te kosten. Europa kent ook vele bestemmingen die budgetproof zijn, waaronder Tsjechië. De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is een leuke reisbestemming als je reist met een budget. Deze stad heeft alles, van cultuur en architectuur tot aan winkels en restaurantjes. Praag behoort dan ook niet voor niets tot de mooiste steden van Europa.

europareis praag

Niet alleen voor Praag hoef je naar Tsjechië te komen. Zo kun je ‘s winters skiën in één van de vele skigebieden in Tsjechië, terwijl je in de zomer kunt kamperen. Ook voor een actieve vakantie kun je in Tsjechië terecht. Als je van avontuur houdt, is het bezoeken van het Reuzengebergte een aanrader.

avontuurlijk België Op avontuur in België

Als je echt op zoek bent naar een actieve vakantie, zal je dat in België gegarandeerd vinden. In de Ardennen in België kun je volop in beweging. Zo kun je er mountainbiken, wandelen, fietsen, klimmen en zelfs raften. Houd je van nog meer spanning, kies dan voor speleologie, waarbij je kruipend, lopend en klimmend een route door de grotten aflegt.

leukste reisbestemming actief

In de Ardennen zijn vele campings, vakantiehuisjes en andere accommodaties te vinden. Het voordeel van België is natuurlijk dat je er nauwelijks voor hoeft te reizen. Je kunt er dan ook voor kiezen om een avontuurlijke vakantie in de Ardennen te combineren met een bezoek aan een stad. Steden zoals Brugge, Antwerpen, Gent en Brussel zijn de moeite waard om te bezoeken.

veelzijdig Portugal Veelzijdige vakantie in Portugal

Als je nou niet kunt kiezen en eigenlijk allerlei verschillende activiteiten wilt ondernemen, dan is Portugal een goede optie. Aan de Algarve vind je prachtige stranden en rotsen. Je kunt hier zelfs boottochten tussen de rotsen door maken! Verder biedt Portugal de mogelijkheid om te surfen. Ook leuk zijn de hoofdstad Lissabon, en het noorden, waar Porto en de Douro-vallei zich bevinden.

lissabon leuke reis

Een stukje historie is te vinden in de kastelen van Sintra. Door de vele mogelijkheden is Portugal ook een leuke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen of vrienden die samen op reis gaan.

Veel plezier met een van deze leukste reisbestemmingen!

Je ziet het, 'ons' Europa is echt heel rijk aan prachtige steden en streken vol historie en cultuur. Wist je dat er ook vele wilde dieren zijn te bewonderen? Bekijk het in deze Wildlife top 10 van Europa. Of ga je voor sportief? Een combinatie hiermee met de leukste vakantie bestemmingen in Europa is ook aan te raden.

Meer reisbestemmingen >>

Foto's De leukste reisbestemmingen in Europa via Pexels:

21-04-2022

Tags: De leukste reisbestemmingen in Europa

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl