2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Wist je dat je reisverzekering ook in Nederland geldt? 

Wist je dat je reisverzekering ook in Nederland geldt? 

[Gastbijdrage] Als het over een reisverzekering gaat, dan denken veel mensen dat deze enkel nuttig is wanneer zij naar het buitenland gaan. Dit is echter een misverstand, want waarom zou de bestemming uitmaken wat betreft de risico’s die je loopt? Ook voor mensen die regelmatig een weekendje weggaan in eigen land, geldt dat er altijd iets kan gebeuren waardoor ze onkosten moeten maken. Genoeg redenen dus om een goede reisverzekering af te sluiten. Hoe je dit doet en waar je op moet letten, leggen we je in dit artikel graag uit. 

Enkele redenen waarom je een reisverzekering moet hebben

Een reisverzekering is alles wat je hoopt te hebben op momenten dat het niet loopt zoals je wilt. Stel bijvoorbeeld dat je met het openbaar vervoer afreist naar het huisje dat je voor een weekend geboekt had. Op het moment dat je in Buitenpost op de trein stapt, hoor je dat er een staking is in het midden van het land. Je weet gelijk dat je enorme vertraging oploopt en uiteindelijk strand je op een station ergens op het platteland. Er rijden geen treinen, noch bussen meer dus je zit vast. Heb je op dit moment een reisverzekering achter de hand, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die de kosten zal dekken die je moet maken om in een hotel in de buurt te overnachten. Zo hoef jij niet in de kou te slapen en hoef je ook geen extra kosten te maken. Zo zijn er tal van situaties te verzinnen waarin je reisverzekering een helpende hand kan bieden, denk aan ziekte onderweg, verlies van bagage of bij diefstal van je geld. Een telefoontje naar je verzekeraar is dan de oplossing. 

Bij een reisverzekering hoort ook een annuleringsverzekering

Het is niet verstandig om aan doemdenken te doen, maar als het gaat over een reisverzekering, moet je de mogelijke factoren even nagaan die je vakantie in duigen kunnen laten vallen. Zo loop je bijvoorbeeld vanaf het moment dat je je vakantie boekt, risico dat je niet meer kunt gaan. Er kan namelijk altijd iets gebeuren dat roet in het eten gooit: je wordt ziek, misschien verlies je je baan en dus je inkomsten, misschien overlijdt er iemand of misschien is de plek waar je heen wilt reizen, niet meer veilig. Wat de reden ook moge zijn, het is fijn om in zo’n situatie niet je geld kwijt te zijn. Vandaar dat het altijd goed is om een annuleringsverzekering via Univé af te sluiten. Mocht je reis om welke reden dan ook niet door kunnen gaan, dan kun je de reeds gemaakte kosten uitgekeerd krijgen door je verzekering. Dat betekent dat je je vakantie kunt uitstellen in plaats van afstellen. 

Een eenmalige of een doorlopende verzekering kiezen? 

Tot slot: als je een reisverzekering wilt afsluiten, moet je jezelf altijd even de vraag stellen of je een eenmalige of een doorlopende reisverzekering wilt hebben. Een eenmalige sluit je enkel af voor de vakantie die je op de planning hebt staan. Na afloop van je vakantie, is deze polis ook weer gelijk afgelopen. Kies je voor een doorlopende verzekering dan betaal je maandelijks premie en in ruil daarvoor ben je altijd verzekerd. Zie je een mooie aanbieding voorbij komen, dan kun je die gelijk pakken want je verzekering is al geregeld. Kijk even op de site van je verzekeraar voor meer info. Hier kun je ook gelijk je premie berekenen en bevalt deze, dan is je polis met een paar muisklikken te regelen. Wij wensen je een heel fijne vakantie toe!

Meer Reistips >>

Artikel Reisverzekering Nederland door Univé | Foto door Vanessa Garcia via Pexels.

06-03-2024

Tags: Reistips Reisverzekering Nederland

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl