2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
De mooiste carnaval bestemmingen ter wereld

De mooiste carnaval bestemmingen ter wereld

Carnaval is een feest dat wereldwijd wordt gevierd met kleurrijke kostuums, opzwepende muziek en uitbundige parades. Als je op zoek bent naar de ultieme carnavalservaring, zijn er enkele plekken op aarde die je absoluut moet overwegen. Hier nemen we je mee op een reis langs enkele van de mooiste plekken ter wereld om carnaval te vieren.

Rio de Janeiro Rio de Janeiro, Brazilië

 

Sambadrome en Samba-optochten

Rio de Janeiro staat bekend om zijn spectaculaire carnaval, een van de grootste ter wereld. Het hoogtepunt van het feest vindt plaats in het beroemde Sambadrome, waar sambascholen wedijveren in kleurrijke kostuums en indrukwekkende praalwagens. Dansende menigten, opzwepende muziek en een overvloed aan kleuren maken dit een van de meest adembenemende carnavalsvieringen ter wereld.

carnaval op straat

Bloco-feesten op straat

Naast het officiële evenement in het Sambadrome, kun je in Rio de Janeiro ook deelnemen aan de zogenaamde "blocos". Dit zijn straatfeesten waar mensen in grote groepen samenkomen om te dansen, zingen en genieten van de carnavalssfeer. Het beroemde Copacabana-strand wordt ook een levendig decor voor allerlei festiviteiten tijdens deze periode.

Venetië carnaval Venetië, Italië

gemaskerd bal

Betoverende maskerade

Venetië staat bekend om zijn unieke carnavalstraditie, waarin maskers een centrale rol spelen. De stad wordt overspoeld door kleurrijke maskers en prachtige kostuums, waardoor de straten en grachten worden omgetoverd tot een betoverend schouwspel. Het carnaval van Venetië staat bekend om zijn elegantie en mysterie, en het is de perfecte bestemming voor wie houdt van een vleugje historische charme tijdens het feesten.

Gondeltochten en waterparades

Naast het bewonderen van de prachtige kostuums op het San Marcoplein, kun je ook deelnemen aan gondeltochten door de kronkelende grachten van Venetië. Waterparades voegen een extra dimensie toe aan de festiviteiten, met versierde boten en levendige muziek die het water tot leven brengen.

Barranquilla Colombia Barranquilla, Colombia

Barranquilla carnaval

Ritmische Cumbia en Carnaval de Negros y Blancos

In het hart van Colombia ligt Barranquilla, de thuisbasis van een van de meest opwindende carnavals ter wereld. Hier komt de vrolijke sfeer van Cumbia-muziek tot leven, terwijl straten worden overspoeld door dansende menigten. Het Carnaval de Negros y Blancos, dat enkele dagen voor het officiële carnaval begint, is een kleurrijk spektakel waarin mensen zich in zwart-wit schilderen en de stad vullen met levendige energie.

Batalla de Flores en Koninginverkiezing

Een hoogtepunt van het Barranquilla-carnaval is de Batalla de Flores, een parade van prachtig versierde praalwagens en dansgroepen. Daarnaast is de verkiezing van de carnavalskoningin een niet te missen evenement, waarbij de mooiste en meest getalenteerde vrouwen de strijd aangaan om de felbegeerde titel.

New Orleans feest New Orleans, Verenigde Staten

mardi gras

Mardi Gras in de Big Easy

In de zuidelijke stad New Orleans wordt carnaval gevierd onder de naam Mardi Gras. De straten van de Franse wijk vullen zich met kleurrijke kostuums, opzwepende muziek en vrolijke festiviteiten. Mardi Gras is beroemd om zijn "Krewes," geheime genootschappen die prachtige praalwagens creëren voor de jaarlijkse parades.

Bourbon Street en King Cake

Bourbon Street komt tot leven tijdens Mardi Gras, met feestgangers die van de ene bar naar de andere trekken, genietend van livemuziek en de typische Cajun-keuken. Vergeet ook niet de traditionele King Cake te proeven, een heerlijke lekkernij gevuld met verrassingen en een must-have tijdens het Mardi Gras-feest.

port of spain Port of Spain, Trinidad en Tobago

trinidad carnaval

Carnival Monday en Tuesday

Het carnaval van Port of Spain op Trinidad en Tobago is een explosie van kleur, ritme en creativiteit. Carnival Monday en Tuesday zijn de hoogtepunten, waarbij de stad wordt overspoeld door levendige parades, opzwepende muziek en uitbundige dansende menigten. De traditionele "J'ouvert" (ochtendopening) markeert het begin van het carnaval en gaat gepaard met moddergevechten en kleurrijke verf.

Fantastische kostuums en Calypso-muziek

Een opvallend kenmerk van het carnaval van Trinidad en Tobago zijn de uitbundige kostuums, vaak gedragen door deelnemers aan de parades. Deze kostuums zijn ware kunstwerken, met felle kleuren en intrigerende ontwerpen. Calypso-muziek vormt de soundtrack van het carnaval, waardoor de festiviteiten nog levendiger worden.

carnaval nederland Last, but not least: Carnaval in Nederland!

carnaval vieren

Brabantse gezelligheid en Limburgse tradities

Terwijl Nederland misschien niet direct bekend staat als een van de grote carnavalsbestemmingen, heeft het zuidelijke deel van het land wel degelijk zijn eigen unieke carnavalstradities. Met name in Noord-Brabant en Limburg worden steden en dorpen ondergedompeld in een sfeer van uitgelatenheid en feestvreugde.

Optochten en Prins Carnaval

Carnaval in Nederland wordt gekenmerkt door kleurrijke optochten, waarin lokale verenigingen en carnavalsgroepen hun creativiteit tentoonspreiden. Prins Carnaval, gekozen om het feest te leiden, speelt een centrale rol in de festiviteiten. De straten zijn gevuld met mensen in diverse kostuums, variërend van traditionele boerenkiel tot uitbundige creaties.

Bourgondisch genieten en carnavalsmuziek

Een essentieel aspect van carnaval in Nederland is het Bourgondische genieten. Lokale lekkernijen en speciale carnavalsdrankjes worden rijkelijk gedeeld tijdens de festiviteiten. Carnavalsmuziek, met bekende nummers zoals "Het is een Nacht" van Guus Meeuwis, domineert de feestelijke atmosfeer, waardoor iedereen in de stemming komt om te dansen en te zingen.

De 11de van de 11de en Drie Dolle Dagen

Carnaval begint officieel op de 11de van de 11de om 11:11 uur, een symbolisch moment dat het startsein geeft voor de voorbereidingen op het grote feest. De echte hoogtijdagen zijn echter de Drie Dolle Dagen van zondag tot en met dinsdag, waarin het carnaval zijn hoogtepunt bereikt. Steden zoals 's-Hertogenbosch, Breda, en Maastricht worden dan omgetoverd tot ware feestparadijzen.

Samen proosten op carnaval

Hoewel het Nederlandse carnaval misschien niet zo grootschalig is als dat van Rio de Janeiro of Venetië, heeft het een unieke charme en een gezelligheid die typerend is voor de Nederlandse cultuur. Samen proosten op carnaval, lachen om de humoristische optochten en genieten van de warme, vriendelijke sfeer maken het tot een bijzondere ervaring.

Dit zijn de mooiste carnaval bestemmingen ter wereld!

Of je nu kiest voor de exotische pracht van Rio de Janeiro, de historische charme van Venetië, de vurige energie van Barranquilla, de zuidelijke grandeur van New Orleans, het Caribische feest van Port of Spain, of de Bourgondische gezelligheid van Nederland, overal ter wereld biedt carnaval een unieke manier om de lokale cultuur te omarmen en feest te vieren op een manier die alleen hier mogelijk is. Laat je meevoeren op de klanken van de muziek, dans mee met de menigte en geniet van de kleurrijke wereld van carnaval, waar dan ook ter wereld.

Meer reisbestemmingen >>

Foto's via Pexels:

01-02-2024

Tags: Carnaval Feest Brazilië Italië Colombia Verenigde Staten Trinidad en Tobago Nederland

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl