2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Bezienswaardigheden van Volendam: alle tips!

Bezienswaardigheden van Volendam: alle tips!

Als je een dagje uit wilt gaan naar een van de typisch Nederlandse dorpjes in Noord-Holland, dan is Volendam een goede keuze. Dit vissersdorpje aan het Markermeer heeft diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Zo kun je er genieten van de typische Volendamse sfeer, met haar pittoreske huizen en gezellige straatjes. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het Volendams Museum, waar je meer leert over de geschiedenis en cultuur van Volendam. Er zijn ook diverse populaire attracties, activiteiten en evenementen in Volendam die je niet wilt missen.

Geschiedenis Volendam Geschiedenis en cultuur van Volendam

Volendam is een dorpje met een rijke geschiedenis en cultuur. Het ontstond in 1357 en staat bekend om haar tradities, muziek, klederdracht en visserscultuur. Veel Volendammers dragen nog steeds de traditionele klederdracht. Daarnaast heeft Volendam een eigen muziekgenre, de 'Palingsound', dat wordt geschreven en gezongen door Volendamse artiesten en groepen zoals Jan Smit en BZN. Een bekend historisch hotel in Volendam is Hotel Spaander, gelegen tussen het Markermeer en de Volendammer dijk. Dit hotel heeft beroemde gasten gehad zoals Franklin D. Roosevelt, Keizer Wilhelm van Oranje en Walt Disney.

attracties Volendam Populaire attracties in Volendam

Ben je op zoek naar bezienswaardigheden in Volendam? Dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Een van de meest populaire attracties is de Dijk, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het Markermeer en de haven van Volendam. Daarnaast is er het Volendams Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van Volendam. Ook de haven zelf is een bezienswaardigheid op zich, met talloze vissersboten en gezellige terrasjes. Andere bezienswaardigheden zijn de Cheese Factory Volendam, waar je kunt zien hoe kaas wordt gemaakt, en het Stolphoevekerkje, een schilderachtig kerkje uit de 17e eeuw. Kortom, er is genoeg te zien en te doen in Volendam.

evenementen in Volendam Activiteiten en evenementen in Volendam

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Volendam? Dan is er genoeg te doen! Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Volendams Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Volendam. Ook kun je een workshop volgen, fietsen of scooters huren om de omgeving te verkennen of op de foto gaan in klederdracht. Daarnaast vinden er verschillende evenementen plaats in en rondom Volendam, zoals de Edamse kaasmarkten en de Volendamse kermis. Er is dus genoeg te beleven in Volendam, voor jong en oud!

Marken Een bezoek aan het nabijgelegen Marken

Als je in Volendam bent, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Marken. Dit voormalige eiland wordt gezien als de traditionele versie van Volendam en is minder toeristisch. Je kunt hier genieten van de rust en de prachtige natuur. Een aanrader is om een wandeling te maken langs de authentieke houten huisjes en de haven. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Marker Museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Marken. De Marken Express is een veerdienst die Volendam verbindt met Marken, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is.

Gastauteur en foto Bezienswaardigheden van Volendam: www.volendamevents.com

23-05-2023

Tags: Bestemmingen Volendam Marken Reistypen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl