2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Rondreis door Mexico in 21 dagen & tips

Rondreis door Mexico in 21 dagen & tips

Mexico is een land vol kleur, geschiedenis, natuur en cultuur. Een rondreis door Mexico is dan ook een onvergetelijke ervaring. Als je 21 dagen hebt om dit prachtige land te verkennen, dan heb je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken. In dit artikel lees je onze tips voor een onvergetelijke rondreis door Mexico in 21 dagen.

vervoer in mexico Bepaal eerst je reisvorm en vervoer

Er zijn verschillende manieren om als toerist door Mexico te reizen, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Hieronder zijn enkele opties:

  1. Huur een auto: Als je de vrijheid wilt hebben om op je eigen tempo te reizen en de minder bekende gebieden wilt verkennen, is het huren van een auto een goede optie. Let wel op dat de verkeersregels in Mexico anders zijn dan in Nederland, dus hou daar rekening mee.
  2. Neem de bus: Bussen zijn een populaire manier van reizen in Mexico en er zijn verschillende maatschappijen die comfortabele en betaalbare reizen aanbieden tussen steden en dorpen. De bussen zijn over het algemeen goed onderhouden en hebben airconditioning.
  3. Georganiseerde rondreizen: Als je geen zin hebt in het regelen van transport en accommodatie, dan kun je kiezen voor een georganiseerde rondreis. Dit kan variëren van kleine groepsreizen tot luxe tours.
  4. Treinreizen: Hoewel het spoorwegennetwerk in Mexico niet zo uitgebreid is als in sommige andere landen, zijn er wel enkele mooie treinroutes die je kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld met de Chepe-trein door de Copper Canyon reizen.

Ongeacht welke optie je kiest, zorg ervoor dat je vooraf onderzoek doet naar de veiligheid van de gebieden die je wilt bezoeken en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om jezelf te beschermen tegen zakkenrollers en andere vormen van criminaliteit, zie ook de tips onderaan dit artikel.

bezienswaardigheden mexico Rondreis met bezienswaardigheden:

rondreizen door mexico

Mexico-Stad Dag 1-4: Mexico-Stad

Je reis begint in Mexico-Stad, de hoofdstad van Mexico. Hier valt veel te beleven en te ontdekken. We raden aan om minimaal 4 dagen in deze stad door te brengen om alle hoogtepunten te bezoeken, zoals de historische binnenstad met de Zocalo, het Paleis van de Schone Kunsten, het Nationaal Antropologisch Museum en de Templo Mayor. Vergeet ook niet om het prachtige Chapultepec Park te bezoeken, waar je het beroemde kasteel van Chapultepec en de dierentuin van Mexico-Stad kunt vinden.

Puebla Dag 5-7: Puebla

Na Mexico-Stad is het tijd om de stad Puebla te bezoeken, op ongeveer 2 uur rijden. Puebla staat bekend om zijn prachtige koloniale architectuur en zijn heerlijke keuken. Probeer zeker de lokale specialiteit, mole poblano, een heerlijke saus gemaakt van meer dan 20 ingrediënten. Breng ook een bezoek aan de kathedraal van Puebla en het nabijgelegen archeologische park van Cholula, waar je de grootste piramide ter wereld kunt zien.

Oaxaca Dag 8-10: Oaxaca

Oaxaca is een van de mooiste steden van Mexico, gelegen in de zuidelijke staat met dezelfde naam. De stad staat bekend om zijn kleurrijke straten en zijn bruisende cultuur. Bezoek de Templo de Santo Domingo, de Zocalo en de Mercado Benito Juarez. In de omgeving van Oaxaca zijn er ook veel archeologische vindplaatsen, zoals Monte Albán en Mitla, die je niet mag missen.

Puerto Escondido Dag 11-12: Puerto Escondido

Vanuit Oaxaca reis je naar de kust van de Stille Oceaan, naar het populaire surfstadje Puerto Escondido. Hier kun je genieten van het strand, de golven en de heerlijke visgerechten. Breng ook een bezoek aan de nabijgelegen lagune van Manialtepec, waar je kunt kajakken en zwemmen.

San Cristobal de las Casas Dag 13-15: San Cristobal de las Casas

San Cristobal de las Casas is een charmant stadje in de bergen van Chiapas. Hier vind je prachtige koloniale gebouwen en kleurrijke markten. Breng een bezoek aan de kathedraal van San Cristobal en maak een wandeling door de charmante straatjes van de stad. In de omgeving van San Cristobal kun je ook prachtige watervallen bezoeken, zoals de Cascadas de Agua Azul en de Cascadas de Misol-Ha.

Palenque Dag 16-18: Palenque

palenque rondreis

Vanuit San Cristobal de las Casas reis je naar Palenque, een belangrijke archeologische vindplaats in het zuidoosten van Mexico. Hier vind je een van de best bewaarde Mayasteden van Mexico. De tempels en paleizen zijn prachtig bewaard gebleven en geven je een kijkje in de rijke geschiedenis van de Mayabeschaving. Naast het bezoek aan de archeologische vindplaats, kun je ook een verfrissende duik nemen in de nabijgelegen watervallen van Agua Azul.

Tulum Dag 19-20: Tulum

tulum

Tulum is een populaire badplaats in het zuiden van Mexico, bekend om zijn prachtige stranden en Maya-ruïnes. Bezoek de Templo de las Pinturas, de Templo del Dios Descendente en de Castillo, drie van de belangrijkste bezienswaardigheden van de archeologische vindplaats. Daarna kun je ontspannen op het strand van Tulum en genieten van de turquoise wateren van de Caribische Zee.

21 dagen rondreizen Dag 21: Terug naar Mexico-Stad

Op de laatste dag van je rondreis keer je terug naar Mexico-Stad. Neem de tijd om nog wat laatste souvenirs te kopen op de Mercado de Artesanias La Ciudadela en geniet van een laatste diner in een van de vele restaurants in de stad.

reistips Mexico Tips voor een rondreis door Mexico in 21 dagen

Veel reisplezier!

Een rondreis door Mexico in 21 dagen biedt je de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van dit prachtige land te ontdekken. Van de kleurrijke straten van Mexico-Stad tot de Maya-ruïnes van Palenque, er is genoeg te zien en te beleven. Met onze tips en aanbevelingen kun je een onvergetelijke reis door Mexico plannen en genieten van alles wat dit land te bieden heeft. Veel plezier!

Meer reisbestemmingen >>

Foto's Rondreis door Mexico in 21 dagen via Pexels:
San José Iturbide door Bryan López Ornelas | Mexico stad door Rafael Guajardo | Palenque door Jorge Medina | Tulum door Ivan Uriarte.

12-04-2023

Tags: Bestemmingen Mexico

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl