2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
7 Bestemmingen om te overwinteren in de zon

7 Bestemmingen om te overwinteren in de zon

Met de winter in zicht zijn veel mensen op zoek naar manieren om de donkere dagen door te komen. Een populaire optie is het boeken van een last minute zonvakantie naar een warm land om in ieder geval in de maand januari te overwinteren. Je kunt zo ook nog eens energiekosten vermijden. Er zijn veel warme landen in januari die zeker warm genoeg zijn om de winter plezieriger te doorstaan, waaronder de Canarische Eilanden, Spanje, Marokko, Egypte, Griekenland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. ZoReisJe.nl verzamelde hieronder meer informatie over deze zeven mooiste bestemmingen om te overwinteren in de zon. Verruil jij de kerstboom voor een palmboom?

Canarische Eilanden 1. De zonnige Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming om te overwinteren. Je geniet er als overwinteraar van veel zonuren, met temperaturen die gemiddeld tussen de 18 en 24 graden Celsius liggen. Uit de wind is een gemiddelde van 19 graden zoals op Lanzarote al zeer aangenaam! Er zijn prachtige stranden en spectaculaire landschappen, waaronder de hoge bergtoppen op het eiland Tenerife. Er zijn ook veel activiteiten om te genieten, zoals watersporten, wandelen en het bezoeken van de bekende markt in Las Palmas. La Palma is tot slot een extra geschikte bestemming voor natuurliefhebbers.

Spanje overwinteren in de zon 2. In Spanje overwinteren in de zon

Spanje is een natuurlijk ook in trek om te overwinteren, zeker in januari. Je kunt genieten van de zonnige stranden aan de Costa del Sol, het prachtige landschap in Andalusië, of de historische steden als Barcelona en Madrid. Er zijn ook veel winteractiviteiten om te genieten, zoals het bezoeken van de christelijke kerken, het bezoeken van musea en het proeven van de lokale Spaanse keuken.

Marokkozon 3. Hup Marokko hup

Marokko is een andere geweldige bestemming voor een warme winterperiode en erg gestegen in populariteit door de symphatieke voetbalprestaties op het WK. Er zijn veel prachtige steden om te verkennen, waaronder de hoofdstad Rabat. Veel stranden zijn perfect voor een dagje zonnebaden of ga je leiver voor een avontuur in de woestijn? Marokko heeft ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals de medina's, de kasbahs, de moskeeën en de markten.

Overwinteren in Egypte 4. Overwinteren in Egypte

Egypte is weer een geheel andere plek om te overwinteren, vooral door een andere cultuur. Je kunt genieten van het prachtige weer in de winter, met temperaturen die gemiddeld tussen de 17 en 22 graden Celsius liggen. Wat dacht je van een langer verblijf aan de tropische Rode Zee in Marsa Alam? Er ook van daaruit veel culturele bezienswaardigheden om te verkennen, zoals de piramiden in Gizeh, de tempels van Luxor en de schatten van de oude Egyptenaren.

Griekenland 5. Populair Griekenland

Griekenland is ook een gangbare bestemming om zonnig te overwinteren. Er zijn veel prachtige stranden, met temperaturen die gemiddeld tussen de 15 en 20 graden Celsius liggen. Er zijn ook veel culturele bezienswaardigheden om te verkennen, waaronder de Akropolis in Athene, de tempel van Poseidon bij Sounion en de kloosters op de berg Athos.

Turkije in januari 6. Turkije in januari

Turkije als januaribestemming biedt veel warmte en zon, met temperaturen die gemiddeld tussen de 13 en 17 graden Celsius liggen. Er zijn ook veel culturele bezienswaardigheden om te verkennen, waaronder de Hagia Sophia in Istanbul, de Perzische rijken in Ankara en de antieke stad Ephesus.

VAE winter 7. Verenigde Arabische Emiraten

Ook in de Verenigde Arabische Emiraten kan je heel plezierig overwinteren. Er zijn veel zonuren, met temperaturen die gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius liggen. Verken, als je er toch langer verblijft, ook veel bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa in Dubai, de Grand Mosque in Abu Dhabi en het prachtige landschap van de Liwa woestijn.

Last minute overwinteren in de zon

Last minute zonvakantie aanbiedingen zijn trouwens een handige manier om je wintervakantie te plannen. De prijzen zijn vaak veel lager dan normaal, dus je kunt meer geld besparen en meer genieten van je vakantie. Er zijn veel online reiswebsites die last minute aanbiedingen hebben, dus neem de tijd om de beste aanbiedingen te vinden om op de mooiste bestemming te overwinteren in de zon. Ga vervolgens goed voorbereid naar de zon!

Maak gebruik van meer vakantietips in de Categorie Reistips >>

 

Foto '7 Bestemmingen om te overwinteren in de zon' door Jill Wellington via Pexels.

13-12-2022

Tags: Overwinteren in de zon bestemmingen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl