2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Verschillende soorten vakanties en reizen

Verschillende soorten vakanties en reizen

Ieder mens is anders. Niet iedereen die denkt aan vakantie, denkt aan een reis waarbij je elke dag dingen gaat ondernemen en waarbij je elke dag bezig bent. Sommige mensen vinden het veel fijner om lekker lui te zijn en bij te komen van een jaar lang werken en niet ook nog eens een studiereis te maken. Ook zijn er mensen die graag gaan kamperen, terwijl andere mensen op rondreis gaan over de hele wereld. Wat jouw voorkeur ook heeft, er is altijd een vakantie te vinden die aansluit bij jouw voorkeuren. Wat deze opties zijn en op wat welke verschillende soorten vakanties je kunt gaan, lees je in deze tekst. Natuurlijk niet alle maar het maakt je bewust van je keuzes. Hopelijk helpt het je daardoor om optimaal te genieten van je vrije dagen en volledig uitgerust en voldaan weer thuis te komen.

op vakantie in Nederland Op vakantie in Nederland?

Niet iedereen vindt het nodig om ver weg te gaan voor een vakantie. Veel mensen vinden het leuker en fijner om op vakantie te gaan in eigen land. Dat is ook niet heel gek, want er zitten aardig wat voordelen aan. Als er iets gebeurt, zit je niet aan de andere kant van de wereld, maar ben je in je eigen land. De mensen spreken je taal, waardoor communicatie eenvoudig verloopt.

fietsvakantie NL

Er zijn ook mensen die het geweldig vinden om op fietsvakantie te gaan. Fietsen naar landen zoals Spanje of Frankrijk is een beetje ver, maar in Nederland is alles met de fiets haalbaar. Zo kun je je helemaal uitleven en alle fietsroutes in Nederland uitproberen. Fietspaden met duidelijke fietsknooppunten hebben wij hier immers genoeg en dat zie je niet vaak in andere landen.

cruisereis Een vakantie op een boot

Een soort vakantie welke steeds meer mensen waarderen en boeken is een vakantie op een boot. Niet zomaar een boot, maar een cruiseschip. Aan boord van zulke schepen is alles wat je kan bedenken te doen. Zwemmen in de vele zwembaden, soms zelfs met glijbaan, shoppen in het winkelcentrum, uit eten in een van de vele restaurants, naar een musical kijken in het theater, de opties zijn eindeloos. Vakanties op een cruiseschip zijn misschien niet de meest geschikte soort vakanties voor mensen die graag elke dag een sportieve activiteit doen, maar er is wel heel erg veel te ondernemen. Sporten kan wel in de sportschool, en sommige cruiseschepen bieden allerlei bijzondere activiteiten aan, zoals surfen. De reis is echter niet alleen de bestemming. Je kunt ook heel gemakkelijk verschillende landen en (haven)plaatsen ontdekken. 

wereldreis De hele wereld ontdekken met vakantie

Sommige mensen hebben het geluk dat ze voor een lange tijd vakantie kunnen nemen. Je kunt dan wel meerdere maanden op dezelfde plek blijven, maar dat gaat misschien vervelen. Je kunt in plaats daarvan dan bijvoorbeeld naar meerdere landen op vakantie gaan. Dan blijf je in dat land voor een week of twee en dan ga je weer door naar een ander land. Als je echt heel lang vakantie hebt, dan zou je zelfs rond kunnen gaan reizen met een auto of een camper en rijden naar en door verschillende landen.

verschillende soorten wereldreis

Zo kun je er een roadtrip van maken, misschien wel met je vriendengroepje en zie je meer van de wereld dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Dit kost natuurlijk wel een stuk meer tijd en naar sommige landen met een auto gaan wordt lastig, maar het is wel heel avontuurlijk.

skivakantie Op vakantie om te skiën

Je hoeft natuurlijk niet alleen in de zomer op vakantie te gaan. Er zijn genoeg mensen die ook in de winter een weekje vrij nemen om lekker naar het buitenland te gaan. Zo gaan er elk jaar mensen op wintersportvakantie. Een week lang skiën of snowboarden en in de avond gezellig met elkaar eten, drinken en feesten. Niet iedereen houdt van de kou en vindt het leuk om een week lang actief bezig te zijn, maar veel mensen doen het jaarlijks.

Gek op verschillende soorten vakanties?

Heb je een ideae vakantie gekozen of ga je gewoon elke jaar voor een ander vakantietype? Lees anders ook eens door over deze Reistypen >>

 

Foto's verschillende soorten vakanties via Pexels: Model op boot van Elizaveta Chayko | Roadtrip van Sake Le 

10-06-2022

Tags: Verschillende soorten vakanties Reistypen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl