2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Vakantie in eigen land vieren we zo!

Vakantie in eigen land vieren we zo!

Vakantie hoeft niet altijd in het buitenland gevierd te worden. Met zijn prachtige plekjes en gezellige steden heeft ons Nederland veel te bieden. Een vakantie in eigen land geeft mogelijkheden om meerdere korte reisjes te maken en is budgetvriendelijker. Ook zijn de reistijden natuurlijk stukken korter en heb je geen gedoe met lange autoritten of wachten op het vliegveld, wat ideaal is voor gezinnen met kinderen. Tijdens je vakantie in Nederland kan je leuke activiteiten plannen zoals een bezoek aan de centraal gelegen Graffiti locatie Amsterdam of Utrecht. Hier kan je op aanvraag unieke en exclusieve graffiti workshops volgen. Of je maakt een tour over de SS Rotterdam. Dat kan makkelijk vanuit deze leukste vakantiebestemmingen voor een vakantie in eigen land!

Waddeneilanden Genieten op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden behoren tot de mooiste plekken in Nederland om een vakantie door te brengen. Je vindt hier prachtige stranden, wandelroutes door de duinen, vele wandel- en fietspaden en natuurlijk ook gezellige dorpjes en terrassen. Ook qua accommodatie is er genoeg keuze. Zo vind je op de Waddeneilanden campings en vakantiehuisjes, maar ook luxe hotels met uitzicht op de zee.

Waddeneilanden

Texel is het grootste eiland met meer dan 30 kilometer aan strand. Vlieland is het kleinste eiland, is autovrij en er hangt een heerlijke rust. Toch kun je er vele activiteiten ondernemen, zoals zeehonden- en robbentochten. Op Terschelling vind je vele gezellige dorpjes en mooie stukken natuur. Ameland heeft de schoonste stranden en telt wel meer dan 100 kilometer aan fietspaden. Tot slot kun je op Schiermonnikoog optimaal genieten van de rust en de natuur.

Booking.com

Zuid-Limburg Zuid-Limburg, een stukje buitenland in Nederland

Voor een veelzijdige vakantie is Zuid-Limburg aan te raden. Je vindt hier Limburgse gezelligheid in plaatsen als Valkenburg en Maastricht en prachtige landschappen om te wandelen en te fietsen. Misschien spot je zelfs een wild zwijn in nationaal park de Groote Peel. In Valkenburg vind je Romeinse crypten uit de derde en vierde eeuw. Voor nog meer cultuur en historie en daarnaast gelegenheid om te winkelen is ook Maastricht ook een bezoekje waard. Ook aan te raden zijn de mergelgrotten en het drielandenpunt. Je kunt perfect vakantie vieren op Recreatiepark de Leistert in Limburg.en als je met een grote groep gaat, kijk dan eens naar dit vakantiehuis 14 personen.

zuid-limburg

In Zuid-Limburg bevinden zich ook diverse wijngaarden, welke je kan bezoeken. Een voorbeeld is Wijndomein St. Martinus in Vijlen, de oudste wijngaard van Nederland. Vergeet ook zeker niet een Limburgs biertje en vlaai te proeven.

De Friese Meren vakantie De Friese Meren

In het hoge Noorden vind je in Friesland de ‘Fryske Marren’, een verzameling aan meren waaronder het Sneekermeer, Tjeukemeer en Heegermeer, die allemaal met elkaar in verbinding staan. Hiermee zijn de Friese Meren die ideale bestemming voor de watersportliefhebber. Je kunt er zeilen, varen, windsurfen, zwemmen, suppen of gewoon lekker van een terrasje genieten. Niet alleen zomers kun je van de Friese Meren genieten. Naast de meren liggen namelijk ook gezellige plaatsen, zoals Lemmer, Sneek, Makkum, Woudsend en Stavoren.

de friese meren

In Sneek kun je in augustus naar het Skûtsjesilen kijken, wat samenvalt met de Sneekweek, het grootste zeilevenement op het binnenwater van Europa.

nijmegen eigen land Nijmegen, de stad aan de Waal

Wil je graag een stad bezoeken? Dan is Nijmegen een echte aanrader. Naast de vele winkelstraten vind je hier volop historie, waaronder de oudste straat van Nederland en vele musea. Het meest bekend is misschien wel de Waal.

nijmegen

Daarnaast zijn er ook natuurgebieden te vinden en worden er vele evenementen georganiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Nijmeegse vierdaagse in juli. Centraal in Nijmegen ligt de Grote Markt. Hier vind je vele horecagelegenheden en winkels. Ook het heuvelachtige Kronenburgerpark mag je niet gemist hebben.

Twente op vakantie Het veelzijdige Twente

Een vakantiebestemming die steeds populairder wordt is Twente. Twente kent mooie landschappen met heidegebieden en landbouwgronden en is daarnaast ook rijk aan dorpjes, zoals Ootmarsum en Nijverdal. Wil je graag fietsen of wandelen? Dan is Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug een aanrader.

bungalowpark twente

Ook vanaf dorpen zoals Rijssen en Holten of vanuit een bungalowpark in de regio kun je met de fiets of te voet vertrekken. In Twente bevinden zich ook grote steden zoals Enschede, Almelo en Hengelo, waar je zowel cultuur en historie vindt, als ook kunt genieten van gezellige winkelstraten en horeca. De echte bierliefhebbers kunnen in Enschede de Grolsch Brouwerij Tour volgen. Kortom, Twente biedt voor ieder wat wils!

Meer bestemmingen >>

Foto's Vakantie in eigen land zijn van:

04-01-2024

Tags: Vakantie in eigen land

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl