2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Fietsreis I: Van Lauwersoog naar Harlingen

Fietsreis I: Van Lauwersoog naar Harlingen

[Persoonlijk blog over de route van Kustfietser Robert] Vandaag weer een lange, indrukwekkende tocht vanaf het mooie Lauwersmeer langs de strakke kustlijn van het Friese wad naar Harlingen. Schapen, groene dijken, vogelreservaten, droog wad, wildroosters en veel vogels. Alleen op de fiets geeft rust, waarschijnlijk ook door het beperkt aantal prikkels. Langs zo'n lange dijk moet je de prikkels zelfs een beetje opzoeken.

Zien, ruiken, voelen

Je enige zorgen zijn 'waar fiets ik heen' en 'waar eet/stop ik?' Een lekker primair gevoel. Zien, ruiken, voelen waar je bent en komt. Als ik aan thuis denk dan kijk ik positief uit om straks weer eens lekker gek te dansen in de huiskamer met de kinderen.

fietsen maar louwersoognaar harlingen

Tip: Gebruik Falk Fietskaart 21 Friesland & de Waddeneilanden

Het wad en Harlingen

Voor Harlingen zie je het wad prachtig mooi en snel volstromen. Dat gaat echt hard net als de wind tegen. In Harlingen stop ik bij de poffertjeskraam voor een groene thee maar ook om de telefoon op te laden. Het leverde een leuk gesprek op met de ober over het runnen van zo'n zaak op een toplocatie. Tja, als je alleen bent, lul je echt met iedereen.

wadlunchdijkjehappy wadfietser

ReizenReizen

Van Harlingen naar Koudum

Vanaf Harlingen fiets ik langs het begin van de Afsluitdijk eerst door langs Makkum, Workum naar Koudum voor een relax- en rustdag. dat mag ook wel na een week fietsen! Daarna keer ik terug naar de Afsluitdijk om de kustreis te vervolgen.

dijksplitsingwaterschittering

Lees hier over de volgende etappe Koudum - Julianadorp >>

13-04-2015 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl