2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Fietsreis I: Van Termunterzijl naar Lauwersoog

Fietsreis I: Van Termunterzijl naar Lauwersoog

[Persoonlijk blog over de route van Kustfietser Robert] Om half negen al kant en klaar op de fiets voor etappe 6! Ik haal onderweg al snel een Duitse jongen in die te voet voortrekkend onderweg is naar Portugal. Het kan altijd extremer. Hij gaat niet langs de kust omdat er geen campings binnen bereik liggen. Direct en voordeel van het fietsen want ik koers via Eemshaven naar een camping aan het Lauwersmeer.

ontwaken bij eemshavendijk eemshavencentrale

Eemshaven

Bij Eemshaven kan je niet lang de kustlijn aanhouden. Bij een verbodsbord kreeg ik een tip van een wandelaar om gewoon door te gaan. 'Die borden staan er alleen voor de verzekering' bracht hij overtuigend. Na 1 km wordt je dan toch binnendoor geleid dwars door het zware industriegebied met aan het eind tussen bouwterreinen jawel...

energiecentralebinnendoor bij eemshavenwindmolentje

...een koffietentje! Ja na een uurtje fietsen met straffe tegenwind is koffie en toiletbezoek echt welkom.

Tip: Falk Fietsknooppunten kaart 21 voor Friesland (& de Waddeneilanden)

ReizenReizen

Niemand heeft gezegd dat het gemakkelijk is

Een praatje met de barman wilde niet echt lukken: Ik: 'ah ik ben de eerste vandaag' Hij: 'Nee! IK ben de eerste' OK... Tweede poging: 'Lekker windje zeg'. Barman: 'Niemand heeft gezegd dat het gemakkelijk is hoor en je kiest er zelf voor.' Okee, nou zo is het maar net!

doodlopende wegeinderbinnendoor

Eemspolder

De dijk langs de Eemspolder maakt een knik waardoor de wind pal tegen is, ik schat windkracht 4 tot 5. En zo begint de tocht pas goed met hard trappen in een vast ritme langs een eindeloze kustlijn tot aan Lauwersoog. Je kunt afwisselend aan de buiten- en binnenkant van de dijk rijden. Zo heb je variatie in je uitzicht

dijkgewandeldijkschapendijkkunstwerk

Tegenwind

Je komt jezelf tegen maar op een bijzondere manier. De tegenwind maakt hard en weerbaar en je begint als vanzelf luid te zingen. Over de gehele dijk lopen schapen en daar kan je gerust tegen praten. Niemand die je hoort en er wordt alleen terug gekeken en geblaat. Grappig om te doen. Zelfs een dip begroet je hartelijk. Een bijzondere ervaring.

windenergieuitzicht op waddenwaddenzeeuitgestrektwindje tegenschilderij dijkin de fietsknoop

Camping Lauwersoog

Bij Camping Lauwersoog ben ik wederom de enige en eerste fietskampeerder van het jaar. De supermarkt is nog net open voor de inkopen voor de volgende dag en ik sluit af met het bord op schoot met een pannenkoek bij Studio Sport in het eetcafé. Een groot bier doet hier zijn naam trouwens eer aan. Lekker huiselijk even en windstil. Welterusten!

laatste stuk naar lauwersooglauwersoog wegcamping lauwersoog

Lees hier over de volgende etappe Lauwersoog - Harlingen - Koudum >>

12-04-2015 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl