2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Kustfietsreis IV: van Port Manech naar Lorient

Kustfietsreis IV: van Port Manech naar Lorient

[Persoonlijk blog van Kustfietser Robert] Om 8.30 uur ben ik startklaar om de trein van 15.50 uur naar Nantes te halen in Lorient. Ik schat de km's op zo'n 65 dus doet moet lukken. De regen pleu(r)t voor het eerst deze reis met bakken uit de hemel. Afrekenen bij de receptie kan echter pas om 9.00 uur en dan zet ik onder een afdakje ook maar direct het verslag van gisteren online.

Route 'La Névézienne'

rivier avenmenhirtime

De 'madame de camping' tipt een mooie route 'La Névézienne' langs de rivier Aven. Onderweg tref ik opeens een losse hoge menhir aan. Een everzwijn zou het plaatje compleet maken. Vanaf Pont-Aven kan je verder over de D 783. Na Riec-sur-Belon pak je als kustfietser dan de D24 naar Moëlan-sur-Mer. Ook hier weer veel lusjes en doodlopende wegen 'vers La Plage'. Bij mooi weer zeg ik doen maar vandaag is het voor het eerst echt regenpakkenweer. Bij Doelan doe ik per ongeluk beide rivierzijden van het dorp aan; er is een Droite- en een Gauche-versie.

rivierhutjeguidel stranden

De stranden van Guidel

De trip gaat verder over langgerekte binnenwegen naar Le Pouldu want langs de kust lopen alleen wandelpaden aangeduid met GR 34. Daarna stoemp ik om de zoveelste rivier en zak af naar de stranden van Guidel.

golfsurvenguidel

Het water staat hoog, ook in mijn schoenen en inmiddels heb ik mijn doorweekte jack verwisselt voor de regenjas. Ik dacht steeds dat het een kort buitje zou zijn maar het regent continu. Voortaan kan je beter direct de complete regenoutfit aantrekken incl. schoenhoezen. Als je van golfsurfen houdt dan is Guidel de place to be! Je ziet hier alle varianten in actie; bodyboard, het klassieke surfboard en een grotere versie waarop je kunt staan met een peddel.

Lek met Northern light

lek met glasfietsvrienden

Die surfdudes gooien hun bierflesjes wel op straat want ik reed lek op een scherfje Northern light. En dat met nog maar een uur te fietsen. Zo zie je dat je altijd reservetijd moet inbouwen als je een deadline hebt! Nou ja, zo ontmoet je wel weer bijzonder vrolijke Franse fietscollega's die ook al naar Basel gaan fietsen. Na een groepsfoto probeerde ik mijn site-adres in zijn mobieltje te zetten maar die stond op omzetten naar Frans. Dan maar op papier meegegeven om de foto terug te zien. Wie weet geven ze nog een 'response'.

Visitekaartje

Ik las eerder dat sommige vakantiefietsers een visitekaartje laten maken met je blogadres. Een leuk idee voor de volgende keer! Bij een botenshowroom laat ik mijn achterband weer van 3 naar 5 bar brengen want mijn fietspompje kan de druk niet aan haha. Wat fietst dat anders zwaar en het hele frame gaat zwabberen.

La Gare de Lorient

Nu vloog ik door over de laatste d-route naar La Gare de Lorient. Op zich met nog tijd voor een 2e lekke band of beter: een verdiende Cafe au lait!

lorient

Stadscamping in Nantes

In Nantes slaap ik nog een nachtje in mijn tent. In de regen heeft ook zijn charme. Het is een stadscamping 'Camping de Nantes' naar nu blijkt met ******, incl restaurant, wifi, zwembad. Vanavond ga ik maar meejuichen met de Fransen tijdens de openingswedstrijd van het EK! Morgen vertrekt om 12.00 uur 'mijn' TGV naar Parijs!

Zes redenen om te reisbloggen

Tot slot mijn 6 redenen om te reisbloggen:

  1. Het is gewoon leuk om te doen zo'n tekst-/beeldverslag
  2. Je schrijft elke dag je hoofd weer leeg van alle indrukken
  3. Zo onthoudt je alle ervaringen
  4. Het voelt alsof je tegen iemand praat
  5. Je informeert het thuisfront
  6. Ter inspiratie: Treed uit je comfortzone en ga ervoor!

Zie jij nog meer voordelen? Laat het dan weten via de contactpagina.

Fietskm's: 77 km en ca. 200 met de trein.

Morgen met de trein vanaf Nantes naar huis >>

10-06-2016 Deel


(vul hier 'ja' in)
Peter

Ha Robert,
Wat een fantastisch leuke tocht! Ik wens je mooie ervaringen toe en ... droog weer!
Hartelijk groet uit Delft

Maak een blog op je website met Websitemachine.nl