2002-shawnn-tan-265187 2002-aldain-austria-316143 2001-alexander-shustov-67
Kustfietsreis II: Essen - Utrecht - K'hoef

Kustfietsreis II: Essen - Utrecht - K'hoef

[Persoonlijk blog over de route van Kustfietser Robert] Vandaag de uitdaging om zo dicht mogelijk bij de stal te komen. We fietsen van Essen naar Utrecht en Kortenhoef. De kortste route geeft tot de voordeur 140 km aan en onze voorkeur gaat uit naar de langere en mooiere LF-routes dus dat is wel veel. We startten met enige vertraging; een verloren portemonnee bleek op het doucheplankje te liggen. Daarna zaten we na een kwartier al weer aan een terrasontbijt met koffie, tosti en appeltaart tussen de Brabantse wielrenners.

Essen - Roosendaal - Oudenbosch - Schoonhoven

kerksmerenessen naar utrechtmoerdijkbrug

Er zijn toch bar weinig winkels open met Pinksteren... De dagvoorraad eten en drinken vul je dan aan op een station, in dit geval Roosendaal. De trip begon zo pas echt met wisselende zijwinden langs de Basiliek in Oudenbosch over de Moerdijkbrug over het Hollands Diep.

ReizenReizen

Daar haalden we een stel in dat vanuit Haarlem via Brielle weer naar huis fietste. Ook een leuk rondje en dan te bedenken dat zij ook vier maanden in Azië fietsten.

schapezoenkoffie aan de dijklange reis

Pontje

Richting het pontje bij Schoonhoven ging toch wel langzaam het licht wat uit en het was pas 16.00 uur.

overdekte pontop de pontfriendspontje schoonhovenmolen

De ideale dagafstand

Ik merk dat mijn natuurlijke dagafstand eerder zo'n 80 km bedraagt. Je hebt dan ook meer rust onderweg en dan zet je voor het avondeten eerst eens rustig de tent op. Ditmaal moest we het rondje in vier dagen proppen waardoor het daggemiddelde op 125 km kwam. En voortaan thuis nog even de banden met totale bagage op de juiste bardruk brengen helpt vast ook een beetje.

De Uitweg in Utrecht

2 bierDankzij mental coach Erik-Jan, een mooie tocht over de dijk en via het plaatsje met de toepasselijke naam 'De Uitweg' bereikten ik op het tandvlees Utrecht. Fijn om te zien dat er na elk dalletje ook een weg omhoog is, figuurlijk gelukkig. En de aanhouder wint: We strandden na 130 km in een typisch kustfietser-restaurant in: 'De branding' met onbeperkt BBQ-en voor euro 14,-! Ik geloof dat het dankzij ons een minder rendabel arrangement bleek.

Onvergetelijke fietsdagen

Na 2 biertjes en een ondergaande zon was het hoog tijd om vals te spelen... Ik bedoel om eens te kijken hoe dat nou werkt met zo'n fietskaart van Utrecht naar Hilversum want de volgende keer eerst met de trein naar Vlissingen en dan naar benee! Het waren vier onvergetelijke fietsdagen!

Video Kustfietsreis II

Naar volgende Kustfietsreis III >>

25-05-2015 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl